Vabilo k udeležbi na znanstveni posvet

Vljudno vas vabimo na znanstveni posvet

»Spodbudimo učno uspešnost slovenskih mladostnikov«,

ki bo potekal v četrtek, 7. novembra 2013, v prostorih Mestnega muzeja Ljubljana

(Gosposka 15, Ljubljana).

Pedagoški inštitut v okviru projekta »Približajmo priložnosti vseživljenjskega učenja vsem« pripravlja znanstveni posvet, na katerem želimo skupaj z znanstveno in strokovno javnostjo z različnih teoretskih in raziskovalnih perspektiv osvetliti problematiko učno manj uspešnih mladostnikov v slovenskem izobraževalnem prostoru ter v skupni razpravi izpostaviti različne pristope za izboljšanje njihove učne uspešnosti.

Izziv, s katerim se soočamo v okviru projekta, so učno manj uspešni učenci v osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju. Pri tem se osredinjamo zlasti na prepoznavanje individualnih dejavnikov ter dejavnikov v družinskem, šolskem in širšem družbenem okolju, ki se na podlagi izsledkov mednarodnih raziskav znanja in drugih raziskav izobraževanja povezujejo z njihovimi dosežki. Ob teoretskih izhodiščih, ki nastajajo kot rezultat raziskovanja in povezovanja različnih znanstvenih disciplin, posebno pozornost namenjamo snovanju pristopov, katerih končni cilj je usmerjen v izboljšanje učne uspešnosti posameznika ali posameznice, obenem pa na različnih izobraževalnih ravneh in z različnimi vsebinskimi in interakcijskimi oblikami učinkovito nagovarjajo vse posredne in neposredne udeležence izobraževalnega procesa (tj. učitelje, mladostnike in njihove starše).

Kotizacije za udeležbo na posvetu ni, obvezna pa je predhodna prijava na posvet. Na posvet se lahko prijavite tukaj: PRIJAVA NA POSVET

Program znanstvenega posveta

Prijave bodo potekale do 30. oktobra 2013 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Vse dodatne informacije o znanstvenem posvetu bo z vami z veseljem delila Ana Mlekuž na elektronskem naslovu ana.mlekuz@pei.si in telefonski številki 01/420-12-5101/420-12-51.

Vljudno vabljeni!

Programski odbor:
dr. Alenka Gril, predsednica
Ana Mlekuž
dr. Urška Štremfel
dr. Janja Žmavc

Call
Send SMS
Add to Skype
You”ll need Skype CreditFree via Skype